A licensz rendszer mellett szervezetünk kidolgozott egy keretszerződést, amelynek célja a magyar bajnoki rendszerben hivatásos jégkorongozókat foglalkoztató csapatok és játékosok közötti jogviszony egységes és átlátható szabályozása lenne.

A jelenlegi gyakorlat szerint a klubok egyénileg alakítják ki azokat a szerződéseket vagy szerződéses konstrukciókat, amelyeket a játékosokkal létesítenek. A múltban többször előfordult, hogy ezek a szerződések nem feleltek meg az irányadó adójogi és munkajogi szabályoknak, illetve a játékosok jogait és kötelezettségeit egyoldalúan, a játékosra nézve hátrányosan szabályozták. Szervezetünk több, jelenleg is hatályban lévő szerződést vizsgált meg és ezeket alapul véve – illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség által alkalmazott keretszerződésből – egy olyan tervezetet alkotott meg és küldött ki az érintett feleknek véleményezésre, amely a csapatokat és a játékosokat egyenlő felekként kezeli és eszerint szabályozza a felek jogait is kötelezettségeit.

Természetesen tudjuk, hogy egy ilyen szerződés bevezetése hosszabb folyamat, de – hasonlóan a licensz rendszerhez – a keretszerződés is a magyar jégkorong fejlődését szolgálja.

A keretszerződés tervezete itt tölthető le.