Mint ismeretes, a Debreceni Hoki Klub (DHK), illetve a DJ Team Jégkorongszervező Kft. (utóbbi a DHK 100%-os leányvállalata, amely a felnőtt jégkorongszakosztályt működtette) vezetése közel 5 hónappal ezelőtt minden előzetes jelzés nélkül váratlanul  úgy döntött, hogy a DHK nem indít csapatot a 2017/18-as profi bajnokságban. Ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozták a csapat szinte minden játékosát, hiszen az átigazolási szezon végén jártunk és több csapat már teljes keretet hirdetet ezt megelőzően. Szomorú tény, hogy számos játékos a késői időzítés miatt már nem is tudott más csapatnál elhelyezkedni és emiatt karrierjük befejezése mellett döntöttek.

Szervezetünk a hír megjelenése után azonnal felkereste az összes olyan játékost, akik élő szerződéssel rendelkeztek a Debrecennel és egy kivétellel mindannyiukkal megállapodtunk, hogy a JÉSZ képviseli érdekeiket mind a Magyar Jégkorong Szövetség mind a Debreceni vezetőség felé. Ennek a megállapodásnak tükrében felkerestük az érintett feleket, hogy közösen találjunk megoldást a kialakult helyzetre. Sajnos ezek a megbeszélések úgy tűnik nem vezettek sikerre, sem a DHK vezetése, sem az MJSZ nem kívánt a játékosok helyzetével azóta sem érdemben foglalkozni.

A DHK eljárása több szempontból is nagyon elszomorító. Egyrészt a mai napig nem tettek semmilyen érdemi lépést a játékosok múltban elmaradt fizetéseinek rendezése érdekében (nagyjából március óta már senki sem kapott fizetést), másrészt nem vettek tudomást a tényről, hogy számos játékosnak a 2017/18-as szezonra is élő szerződése volt (vagy akár azon túlra is).

Az elmúlt hónapok halogató taktikáját látva kénytelenek voltunk belátni, hogy a szép szó és egyeztetés itt kevés lesz.

Ennek következtében a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezet által képviselt játékosok elindították a DJ Team Jégkorongszervező Kft. felszámolását, amelyet a Debreceni Törvényszék 2017. szeptember 15-én kelt (még nem jogerős) határozatában el is rendelt.

Szomorúak vagyunk, hogy ezt a lépést meg kellett tennünk, de sem most, sem a jövőben nem fogjuk engedni, hogy a játékosok szerződésben rögzített jogai következmények nélkül csorbulhassanak.