Közel két éve annak, hogy a DJ Team Kft. – az akkori debreceni felnőtt csapatnak üzemeltetője – bejelentette, hogy nem indul a 2017/18-as felnőtt bajnokságban. A hír meglepte a magyar hokiélet minden szereplőjét, hisz előtte arról lehetett hallani, hogy
komoly célokkal és erős játékoskerettel készülnek a szezonra. Utólag kiderült, hogy a hírek nem voltak alaptalanok, mivel a bejelentés időpontjában 18 játékosnak volt élő
szerződése a klubbal.

Röviddel a hír kirobbanását megelőzően kezdte meg operatív működését a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezete, így a károsult játékosoknak mondhatni kéznél volt a segítség. Szervezetünk felvette a kapcsolatot az érintett hokisokkal, és megegyeztünk velük abban, hogy mint tagok belépnek a szervezetbe és így a JÉSZ fogja őket képviselni az MJSZ-szel és a debreceni vezetőséggel folytatott tárgyalásokban.  Az egyeztetések során célunk egyértelműen az volt, hogy a játékosok anyagi kárpótlásban részesüljenek az őket ért veszteségek miatt. A szervezetek közti párbeszéd folyamatos volt, és közben a Dr. Horváth Gábor ügyvédi iroda (a JÉSZ jogi képviselete) a károsult játékosok nevében elindította a DJ Team Kft. felszámolását (ennek a kárigénynek összege több tízmillió forintra rúgott).

A kártérítés összegét illetően végül kompromisszumos megállapodás született, ahol a játékosok lemondtak követelésük egy részéről, míg a debreceni vezetőség mindent megtett annak érdekében, hogy a kártérítéshez szükséges anyagi forrást előteremtse.

Az ügy lezárta példaértékű, hisz ezt megelőzően még nem volt arra precedens, hogy csődbe ment sportszervezet kártérítést fizetett volna volt játékosainak. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az MJSZ-nek és az új debreceni jégkorong-menedzsmentnek az ügyben tett erőfeszítéseikért.

És ahogyan azt mindenki tudja Debrecen városának a tavalyi évtől újra van felnőtt csapata a magyar bázisú nemzetközi ligában. A felnőtt csapat a DEAC égisze alatt indult újra, ahol a vezetőség az elinduláskor több játékost is leigazoltak a régi DHK csapatából.