Rendhagyó helyszínen és kötetlen hangulatban zajlott a július 30-i esemény, amellyel a szervezet gyakorlatilag megkezdte operatív működésének ötödik szezonját. A KEG Sőrművház tágas pincehelyiségében több tucat játékos jelent meg, hogy meghallgassa az elmúlt időszakról szóló beszámolót, véleményt nyilvánítson és a következő két évre megszavazza a JÉSZ tisztségviselőit.

Pavuk Attila köszöntőjét követően Sipos Levente, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára, Vas Márton a szövetség általános igazgatója és Somogyi Attila Erste Liga menedzser részvételével interaktív kerekasztal beszélgetés vette kezdetét, amelynek során a sportágat és a játékosokat érintő legfontosabb kérdéseket járták körbe. Szó esett többek között az átigazolási szabályok és alapelvek tisztázásáról, az egységes keretszerződések elfogadásáról, a jövedelemminimum meghatározásáról, a válogatott javadalmazási csomagjának összetételéről és a 2020/2021-es szezon lehetséges lebonyolítási forgatókönyveiről.

A közgyűlés második programpontja a JÉSZ által második alkalommal kiírt All-Star csapat szavazás ünnepélyes díjátadója volt, amelyet tavasszal a járványhelyzet miatt kellett elnapolni. Emlékeztetőül, a 2020-as magyar All-Star csapat névsora a következő: Hetényi Zoltán, Stipsicz Bence, Pozsgai Tamás, Galanisz Nikandrosz, Nagy Gergő és Terbócs István.

Rövid szünet után Pavuk Attila elnök beszámolt az elmúlt egy év eredményeiről, a futó projektekről és a következő idényre kitűzött célokról. Kiemelte, hogy a taglétszám megközelítette a 100 főt, így a szervezet egyre nagyobb súllyal, egyre nagyobb hatékonysággal képes képviselni a játékosok érdekeit a különböző fórumokon. Sikerként értékelte a Fegyelmi Pontrendszer tavalyi bevezetését, amelytől a súlyos szabálytalanságok és sérülések számának további csökkenését várja. A szabálytalankodó játékosok befizetéseiből összegyűlt pénzösszeget a JÉSZ karitatív célokra fordítja, erről később lesz hivatalos bejelentés.

A szervezet elnöke az egyik legfontosabb jövőbeni célként a taglétszám további növelését jelölte meg. Ennek érdekében a vezetőség bővíteni fogja a tagok számára elérhető szolgáltatások körét. Az új elemek közé tartozik a Generali Biztosító által kínált rendkívül kedvező balesetbiztonsági csomag vagy a szintén a Generali által biztosított pénzügyi tanácsadás. A felsoroltakon kívül a JÉSZ intenzívebb kommunikációt kíván folytatni a tagok, a sportág iránt érdeklődők és a sajtó felé, hogy a szakmai kérdésekben képviselt álláspontjának és üzeneteinek nagyobb publicitást biztosítson.

Pavuk Attila szintén kiemelt célként említette, hogy a szervezet delegáltja foglalja el a Magyar Jégkorong Szövetség kibővített elnökségének egyik helyét. Erről novemberben fog szavazni a küldöttgyűlés. Az elnökségi tagság által a JÉSZ első kézből értesülne a sportágat érintő kérdésekről és a legmagasabb szakmai testületben képviselhetné a játékosok érdekeit.

A közgyűlés záró programpontja a tisztségviselők megválasztása volt a következő két évre. A megjelentek egyhangú szavazással erősítették meg pozíciójában Pavuk Attila elnököt és Radnai Károly alelnököt. Az elnökség tagok maradtak dr. Leleszi Zoltán és Sági Martin, míg új tagként Vas Jánossal bővült a JÉSZ elnöksége.