A szezon megmentése érdekében összefogásra, felelős gondolkodásra és a járványügyi előírások szigorú betartására szólítja fel az Erste Liga játékosait a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezete.

A JÉSZ elnöksége aggodalommal tekint az elmúlt napok eseményeire, amelyek néhány héttel a magyar jégkorongbajnokság indulása előtt máris veszélyt jelentenek a lebonyolítás zavartalanságára. Az UTE jégkorongozójának pozitív koronavírustesztje, illetve annak következményei – köztük a Megyeri úti jégcsarnok ideiglenes bezárása – rámutatnak arra, milyen kockázatokkal kell szembenéznie a játékosoknak a szezon során, és hogy a fertőzés megjelenése milyen gyorsan béníthatja meg egy klub teljes működését.

A tervek szerint szeptember közepén induló bajnokság körülményekhez képest zavartalan lebonyolítása a sportág valamennyi résztvevőjének, játékosoknak, tulajdonosoknak, szponzoroknak és a szurkolóknak is elemi érdeke. Sokak megélhetése és a magyar jégkorongsport fejlődése kerül veszélybe, ha a 2020/21-es szezon mérkőzéseit nem sikerül megrendezni. A bajnokság kockázatmentes és biztonságos megszervezéséhez a játékosok, a csapatok és a szövetség összefogására, közös munkájára van szükség.

A Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezete felhívással fordul a játékosokhoz, a fiatalokhoz és a profikhoz egyaránt, hogy fokozattan figyeljenek oda a koronavírus elleni védekezésre! A jégkorongozók leginkább azzal tudnak hozzájárulni a kockázatok csökkentéséhez és a megbetegedések számának minimalizálásához, ha maradéktalanul betartják a járványügyi előírásokat, kerülik a tömegrendezvényeket, a társasági összejöveteleket, és a mindennapok során felelősen, fegyelmezett csapattagokhoz méltón cselekszenek.