Az Erste Liga Versenyszabályzata alapján a játékos és a klubja között létrejött szerződés egy példányát a Versenyirodánál letétbe kell helyezni. A 2020/21-es szezonban is kizárólag csak az kaphat versenyengedélyt, akinek a szerződése időben megérkezik az irodához.

Az ezt szabályozó passzus ugyan már évek óta része a Versenyszabályzatnak, de a Versenyiroda a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezetének javaslatára ügyel kifejezetten a szabály betartatására. Jelentőségét az adja, hogy a játékos és a klub között kialakuló jogvita esetén ez a letétbe helyezett dokumentum lesz mérvadó, ez szolgálhatja a félreértések tisztázását.

A JÉSZ tavalyhoz hasonlóan idén is figyelemmel kíséri, hogy a játékosok szerződései a szabályoknak megfelelően kerüljenek letétbe. Szervezetünk üdvözli, hogy a Liga vezetése kellően nagy hangsúlyt fektet a folyamat ellenőrzésére és a szabályok betartására. A szerződések határidőre történő leadása a klubok felelőssége. A játékosoknak elsősorban arra kell ügyelniük, hogy szerződésüket három példányban írják alá, ezek egyike kerül ugyanis a Versenyirodához.