A JÉSZ évek óta hangoztatja, hogy olyan, hosszú távon is értékálló javadalmazási rendszer kidolgozására van szükség, amely méltó módon ismeri el a válogatott játékosok teljesítményét. Ez az egyik alappillére annak a javaslatcsomagnak, amelyet a sportág vonzóbbá tétele, az utánpótlásbázis szélesítése és egy kiszámítható jégkorongos életpályamodell megalkotása érdekében állítottunk össze az elmúlt időszakban.

Nagy öröm számunkra, hogy hatalmas lépést tettünk meg e célkitűzés elérése felé. A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége ugyanis változtatás nélkül fogadta el a JÉSZ előterjesztését, amit a férfi és a női válogatott játékosok javadalmazási csomagjának megváltoztatása érdekében nyújtottunk be. Javaslatainkat a sportág jelenlegi helyzetének és a Szövetség anyagi lehetőségeinek figyelembevételével fogalmaztuk meg. Úgy véljük, az új javadalmazási rendszer az eddigiekhez képest jobban kifejezi azt az anyagi elismerést, amelyet a válogatott játékosok az elvégzett munkájuk, nyújtott teljesítményük és elért eredményeik alapján megérdemelnek.

A javadalmazási csomag főbb elemei a felnőtt férfi válogatott esetében:

A 2020/21-es szezonban az EIHC tornákra egységesen nettó 75 000 forint jár egy csapattagnak. A világbajnokságra való felkészülés során a napidíj nettó 10 000 forint. A világbajnokság végétől számított utolsó 12 napban a nettó napidíj 20 000 forint, összesen tehát nettó 240 000 Ft/fő.

Nettó helyezéspénzek (23 fős csapattal számolva):

  • I. helyezés: 1 500 000 Ft/fő
  • II. helyezés: 1 300 000 Ft/fő
  • III. helyezés: 430 000 Ft/fő
  • IV-V. helyezés: 300 000 Ft/fő

A javadalmazási csomag főbb elemei a felnőtt női válogatott esetében:

A 2020/21-es szezonban az EIHC tornákra egységesen nettó 75 000 forint jár egy csapattagnak. A világbajnokságra való felkészülés során a napidíj nettó 10 000 forint. A világbajnokság végétől számított utolsó 12 napban a nettó napidíj 20 000 forint, összesen 240.000 Ft/fő. A stáb bónusz keretösszege ebben az esetben is a játékosok részéről elért teljes összeg 20 %-a.

Az „A csoportos” világbajnokságra javasolt bónusz (23 fős csapat esetén):

  • bennmaradás az A csoportban: 35 mFt
  • kiesés: minden győztes mérkőzésre 5 mFt bónusz.

A fentiekkel kapcsolatban még egy fontos tényezőre szeretnénk felhívni a válogatott játékosok figyelmét. Az új javadalmazási csomag bevezetése okán jelenleg még egyeztetések zajlanak a válogatottak és az MJSZ között kötendő megbízási szerződés részleteiről. A JÉSZ javaslatot tett az érintett szövegrészekre vonatkozóan. Azt kérjük az érintettektől, hogy amíg az egyeztetések zajlanak és szervezetünk jogi szakértői nem hagyták jóvá a végleges szerződés tervezetet, ne írják alá a dokumentumot!