Radnai Károly, a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezetének jelöltje nem kapta meg a szükséges támogatást a Magyar Jégkorong Szövetség május 27-i küldöttgyűlésén. A JÉSZ folytatja munkáját, és a különböző szakmai fórumokon továbbra is képviseli a játékosok érdekeit.

Pavuk Attila, a szervezet elnöke a tavalyi közgyűlésen kiemelt célként jelölte meg, hogy a JÉSZ delegáltja foglalja el a Magyar Jégkorong Szövetség kibővített elnökségének egyik helyét. Ezzel a szervezet első kézből értesülne a sportágat érintő kérdésekről, és a legmagasabb szakmai testületben képviselhetné a játékosok érdekeit.

A szövetség küldöttgyűlése május 27-én szavazott arról, hogy kik kerülhetnek az elnökség megüresedett pozícióira. Bár ellenjelölt nem volt, Radnai Károly, a JÉSZ alelnöke a klubok többségének tartózkodása miatt sajnos nem kapta meg a szükséges számú támogató szavazatot, így egy elnökségi hely továbbra is betöltetlen maradt.

Úgy tűnik, még nem jött el az ideje, hogy a sportág legmagasabb szintű fórumán hallathassuk a hangunkat. A klubok tartózkodó szavazata egyértelmű üzenet számunkra: egyelőre nem akarnak bennünket az MJSZ elnökségében látni. Mi tiszteletben tartjuk döntésüket, és elfogadjuk, hogy a JÉSZ és a klubok érdekei sok esetben ellentétesek egymással. Az MJSZ vezetőségének mindenesetre köszönettel tartozunk, hiszen partnerként kezelnek, és kiálltak szervezetünk mellett, ezzel is elismerve munkánkat.” – mondta Pavuk Attila, a JÉSZ elnöke a küldöttgyűlési szavazás után.

A szervezet folytatja tevékenységét és továbbra is aktív részese marad a magyar hokiéletnek. „Az elmúlt években sokat tettünk ezért a sportágért és a magyar játékosokért. A különböző szakmai fórumokon képviseltük érdekeiket, részt vettünk a hazai jégkorong új stratégiájának kidolgozásában, és a szövetség a JÉSZ javaslatcsomagját fogadta el a válogatott játékosok javadalmazásának megváltoztatásával kapcsolatban. Ezek csak az elmúlt időszak kimagasló eredményei, amelyek azt igazolják, hogy a munkánknak van értelme, de ami a legfontosabb számunkra, hogy a jégkorongozók részéről megbecsülés és bizalom övezi szervezetünket” – mondta Pavuk Attila.