SPORTBIZTOSÍTÁSI RENDSZER KIDOLGOZÁSA

A biztosításokkal kapcsolatban a JÉSZ célja, hogy a klubok egységes csapatbiztosítást kössenek, amely lefedi az egész játékosállományukat. Ezen felül szeretnénk elérni, hogy az amatőr, profi, kis- és nagykorú játékosoknak is lehetőségük legyen olyan egyéni sportbiztosítást kötni, amely esetleges baleset, sérülés következtében kárpótolja őket és fedezi a balesettel járó költségeket. Ennek elérése érdekében, a JÉSZ együttműködik Koczka Gergellyel, aki rengeteg tapasztalattal rendelkezik a sportbiztosítás piacán.

A vele készített rövid interjúnk alább olvasható. 

1. Mióta foglalkozol sportbiztosítással?

2014 óta dolgozom a sportbiztosítási területen az UFS Group Pénzügyi Tervező Kft üzletágvezetőjeként. Korábbi első osztályú teniszezőként testközelből ismerhettem meg az élsport szépségeit és nehézségeit. A piaci igényeket kiszolgálva 2013-ban úgy határoztunk, hogy ennek a területnek leszünk a szakértői. Megtalálva hozzá a megfelelő biztosítási partnert, 2014 óta számos sportszövetséggel és klubbal dolgozunk együtt, több mint 10.000 profi és gyerek sportolónak nyújtunk megoldást egy esetleges sérülés esetén.

  1. Szerinted a jégkorongban mennyire szükséges egy ilyen biztosítás? 

Veszélytelennek semmiképpen sem mondanám a sportágat, ezért azt gondolom, legyen akár gyerek, amatőr vagy profi jégkorongozó egy sérülés anyagi értelemben megterhelő mindenki számára. A gyerekek rehabilitációját a szülő fizeti, így nekik nyújt segítséget a biztosítás. Az amatőr felnőtt sportolók munka mellett játszanak, így nekik nemcsak a sportolásról kell lemondaniuk, hanem a munkahelyükön sem tudnak „helytállni”. A profi jégkorongozóknak pedig egy sérülés a pályafutásuk végét is jelentheti, a megélhetésük kerülhet veszélybe, így nekik kifejezetten ajánlott biztosítást kötniük.

  1. Hány éves kortól ajánlod?

Tapasztalatom azt mutatja, hogy 12 éves kortól már történhetnek a játékosokkal olyan apróbb sérülések, amik gyógyíttatása és rehabilitációja adott esetben elérheti a több 10.000 Ft-ot is. Ezért egy sérülés után fizetendő számla nem a családi kasszát terheli meg, hanem a biztosító kártérítése felhasználható rá. Amennyiben súlyosabb sérülés történik, akkor pedig a biztosító sok százezer forintos kártérítést is fizethet, ami nagy segítséget nyújthat például egy külföldön elvégzett műtétre.

  1. Milyen esetekben tudtok segíteni?  

A magyar egészségügy ingyenes annak, akinek van társadalombiztosítása. Azonban aki sportol és volt már sérült, tudja, hogy ez nem így van. Egy jól kidolgozott biztosítási konstrukció anyagi segítséget nyújt csonttörésre, a kórházban eltöltött napokra, műtétre és fájdalomdíjat is fizet egy hosszabb sérülés után járó rehabilitációra. A biztosítás egy előre meghatározott összeget fizet egy sérülés esetén, így a sérült játékos tud tervezni a felmerült költségekkel.

Játékosoknak

Biztosan te is voltál már olyan helyzetben, amikor jól jött volna, ha valaki értékes tanáccsal lát el. Ezért a JÉSZ amellett, hogy képviseli a játékos társadalmat, segít tagjainak az egyéni problémák megoldásában is.

Szülőknek

Ha fontos Önnek, hogy gyereke érdekeit képviseljék, és segítséget kapjon a nehéz kérdésekben, jelentkezzen és legyen tagja a JÉSZ-nek.

Támogatóknak

Ahhoz, hogy minőségi szolgáltatást tudjunk nyújtani, szükségünk van támogatókra. Kérlek, ha egyetértesz céljainkkal, támogasd szervezetünk munkáját.